Gitaar

De gitaar is een zeer veelzijdig instrument en wordt dan ook op veel verschillende manieren gebruikt in verschillende muziekstijlen. Ik geef gitaarles (zowel akoestisch als elektrisch) aan jong en oud.

Wat heb je nodig?

Uiteraard heb je een goede gitaar nodig. Als je nog geen gitaar hebt kan ik je adviseren over welke aan te schaffen. Bij een akoestische gitaar zijn een voetenbankje en een muziekstandaard handig om er bij te hebben. En bij een elektrische gitaar heb je een versterker nodig. Maar wat je vooral nodig hebt is tijd om te oefenen want zonder oefenen ga je niet vooruit. En omdat het oefenen zo belangrijk is voor je vorderingen bespreek ik dit ook regelmatig in de les; wat is het verschil tussen oefenen en spelen, hoe pak je een moeilijk stukje aan, hoe lang en hoe vaak moet je oefenen? Wanneer is een stukje eigenlijk klaar?

Hoe ziet een les eruit?

Dat hangt een beetje af van wat je wil leren. Ben je een beginner, dan ga ik eerst kijken hoe je het oppakt en krijg je van mij speelmateriaal. Er zijn tegenwoordig erg veel lesboeken op de markt en het is wel belangrijk dat we een lesmethode kiezen die bij je past: wil je wel of geen noten, wel of geen akkoorden, klassiek of juist niet? Als je al weet dat je bijvoorbeeld popliedjes wilt gaan spelen, dan krijg je een ander soort les dan iemand die klassiek wil leren spelen. Het belangrijkste vind ik dat jij leert wat je wilt kunnen spelen. Uiteraard is een goede basis in je speeltechniek wel belangrijk, dat ontwikkel je namelijk steeds meer. Ook daar besteed ik veel aandacht aan.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op