Over mij

Mijn naam is Harald Boxtart. Op mijn 12e of 13e ben ik begonnen met gitaar spelen. Eerst op een hele goedkope elektrische gitaar waarop ik mijn eerste noten en akkoorden leerde spelen. Gelukkig kreeg ik al snel een betere (akoestische) gitaar, en leerde ik bij Wim Merlijn het klassieke gitaarrepertoire kennen. Na een jaar of zes gitaarles te hebben gehad ging ik studeren aan het Conservatorium van Zwolle, eerst bij Jacob Vlijm en later bij Hans de Weerd. Ik studeerde af in 1993 met een DM en een UM diploma.

Tijdens mijn studie volgde ik vele Master Classes in Nederland, Duitsland en België bij o.a. David Russell, Abel Carlevaro, Roberto Aussell, Hubert Käppel en Raphaella Smits.

Ik heb tijdens en na mijn studie samen gewerkt met zangeressen, cellisten, violisten, fluitisten en met andere gitaristen in duo’s , trio’s en kwartetten. 

Na mijn studie ben ik eerst gaan les geven in Dordrecht en Gouda, en sinds 1995 werk ik bij stichting Moz-art in Nieuwerkerk aan den IJssel, en als ZZP-er bij De Nieuwe Vaart in Breukelen en De Meern. In oktober 2017 ben ik begonnen in Almere; daar geef ik les in 'De Voetnoot'. 

In 2012 ben ik begonnen met ukulele spelen en ontdekte een hele nieuwe wereld aan muziek en speeltechnieken. Met veel plezier geef ik workshops, cursussen en ukulele les.

Er zijn een zestal gitaarboeken van mij uitgegeven: "Pluck and Strum", "Don’t Stop The Music", "Get A Grip", "Get A Grip 2", "Pluck and Strum the Blues", en “Spotlight Pieces”. Daarnaast heb ik een aantal stukken van Harry Sacksioni genoteerd voor zijn tweedelige 'Sacksioni Methode'. 

Ik arrangeer en schrijf graag muziek voor gitaar en ukulele. Op mijn YouTube kanaal (Harald Boxtart) laat ik vooral mijn eigen arrangementen en composities horen. Onder de knop 'materiaal' op deze website vind je de TABS van deze stukken. Laat het me maar weten als je een specifiek stuk zoekt dat er niet tussen staat.

Klik op onderstaande foto om mijn YouTube kanaal te bekijken.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op