Gepubliceerde lesboeken

Lesboeken

Omschrijving

Don't Stop The Music Gitaar + CD
Zeer eenvoudige stukjes op de eerste drie snaren voor beginners. Zeer geschikt voor het leren noten lezen: je begint met de drie open snaren en naarmate je verder in het boek komt, komen er meer noten bij. Voorzien van oefeningen voor legato spel en begeleiding in het boek en op CD. 


Pluck & Strum Gitaar + CD
15 zeer eenvoudige stukken voor gitaar waarin het spelen van noten met het aanslaan van akkoorden wordt gecombineerd op de eerste drie snaren. 

Pluck & Strum the Blues Gitaar + CD
17 Blues stukjes. Je speelt nu hele akkoorden en ook bassnaren. Alles wordt gespeeld in de
eerste 3 à 4 vakjes. Op de bijgevoegde CD wordt alles 2x gespeeld: normaal en langzaam tempo.
De akkoordenschema's staan apart vermeld en in het boek is
ruimte om je eigen variaties te bedenken en op te schrijven.
Er blijkt iets fout te zijn gegaan met de cd: ik begreep dat er een bromtoon zit in de meeste nummers met het langzame meespeel tempo. Het normale tempo klinkt goed. Ik heb de uitgever gevraagd dit te herstellen en hoop dat de CD's nu in orde zijn.

Get A Grip 2 + CD
Ook in deel 2 gaat het om de techniek van het laten doorklinken van de melodiesnaren, door het “laten staan” van de linkerhandvingers. Bijna alle stukjes worden gespeeld met losse bassnaren.
19 stukken, 24 pagina’s.


Get A Grip 1 + CD
GET A GRIP bevat 19 stukken waarbij de aandacht uitgaat naar een belangrijk onderdeel van de linkerhand techniek: het spelen van grepen waarbij de vingers de snaren langer moeten indrukken dan de notenwaarde aangeeft. 

Spotlight pieces for guitar
Leuke stukjes om te laten horen tijdens een uitvoering! 
"First light" YouTube Video
"Morning Song" YouTube Video